07 بهمن 1400 ساعت 20:26

pooyesh

با عرض سلام خدمت دانشجویان گرامی

مقدمه:

از جمله دغدغه‌های بزرگ دانشگاه ایجاد اشتغال برای دانشجویان است؛ یکی از مولفه‌های ایجاد اشتغال، فراهم نمودن شرایط اشتغال است به گونه‌ای که آموزش، پژوهش و فناوری کاربردی باشد.

با تقویت ارتباط دانشگاه با صنایع گوناگون این تعامل دو سویه گسترش یافته و نیروی انسانی مشترک دانشگاه با صنعت پرورش می‌یابد تا متناسب با نیاز صنعت و بنگاه‌های اقتصادی نیرو تربیت گردد. به این ترتیب، دانشجویان همراه با تحصیل به فعالیت در صنعت مشغول شده و صنعت به عنوان استاد راهنمای این دانشجویان، توانمندی آنها را برای فعالیت در این عرصه افزایش خواهد داد. چنانچه طرح پویش محقق شود در نظام آموزش عالی تحولی اتفاق می‌افتد و نیروهای ماهرتری برای صنعت و بنگاه‌های اقتصادی تربیت می شوند.

هدف:

هدف این است که دانشجو(مهارت آموز) با محیط کار و صنعت آشنا شود و صرفاً در محیطهای ایزوله شده دانشگاهی نباشد، بلکه وارد بسترهای واقعی جامعه شود. اجرایی شدن طرح پویش که مبنای آن تقویت اقتصاد دانش بنیان در کشور است منجر به تربیت دانشجویانی با مهارت می شود که همزمان با تحصیل در صنایع مختلف کار کرده و مهارتهای لازم را کسب می کنند و تاثیری انکارناپذیر در تربیت فارغ التحصیلان با مهارت و کارآفرین در کشور ایجاد خواهد شد. در این طرح مهارت آموز علاوه بر تحصیل، مهارت خود را افزایش داده و برای حضور در صنایع مختلف آماده می شود. مهارت آموزان شرکت کننده در این طرح بعد از گذراندن دوره های لازم تبدیل به نیرویی توانمند برای حضور در صنایع خواهند شد که می توانند تبدیل به یک کارآفرین شوند. مهارت آموزان برای کار کردن در صنعت و بنگاه اقتصادی لازم است در طول تحصیل مهارت لازم را کسب کنند و زمانی که فارغ‌التحصیل می‌شوند از نظر علمی و اجرایی توان کافی داشته باشند.

در این پویش مهارت آموزان علاقه‌مندان همزمان با تحصیل در دانشگاه، در بنگاه‌های اقتصادی که اعلام نیاز کرده‌اند، در قالب طرح مهارت‌آموزی درمحیط واقعی کار (دوگانه) شروع به فعالیت می‌کنند.

تعداد واحدهای کارآموزی در نظر گرفته شده برای طرح پویش بیشتر از حد متعادل است به عبارت دیگر این واحدها با واحدهای کارآموزی که مهارت آموزان در هر رشته تحصیلی دارند، متفاوت است. رشته هایی که طرح پویش برای آنها اختصاص داده شده تنها محدود به رشته‌های فنی نیستند بلکه رشته های علوم انسانی و سایر علوم نیز در این طرح قرار دارند.

ویژگی های این طرح برای دانشجویان :

1- امکان حضور در محیط های مختلف کاری برای آشنایی با شرایط محیط کاری و پیدا کردن علایق کاری

2- کسب تجربه مفید کاری و ارتقاء مهارت های کاری در دوران تحصیل

3- فراهم شدن شرایط برای بروز قابلیت ها و در صورت امکان استخدام در آن محیط کاری

4- فراهم شدن شرایطی برای پرداخت شهریه دانشجویان در صورت موافقت کارفرمایان

5- فراهم شدن شرایط برای به کارگیری مباحث تئوری محیط دانشگاه با حوزه کاری و در صورت امکان انجام پروژه های مرتبط با رشته تحصیلی در محیط کار و ارائه ایده های نو به کارفرمایان از طریق دانشجویان

نحوه انجام طرح :

دانشجویان در هر نیمسال تحصیلی در صورت علاقه مندی به این طرح می توانند با مراجعه به حوزه پژوهشی واحد و تکمیل فرم تقاضا طرح پویش و انتخاب واحد این درس در آن نیمسال به یکی ازمراکز اقتصادی یا صنعتی مورد علاقه خود که دانشگاه با آن قرارداد دارد، معرفی گردد و میبایست پس از دوران طرح گزارش کارکرد خود دال بر حضور در آن مرکز و اتمام طرح را در پایان ترم به دانشگاه تحویل نماید.

نکات:

1- هر دانشجو در همه ی نیمسال های  تحصیلی خود می تواند طرح پویش را انتخاب واحد و اخذ نماید ( طرح پویش (1) ، طرح پویش (2) و طرح پویش (3) و ..... )، دانشجو علاوه بر سقف 20  واحد درسی در همان نیمسال می تواند آن را  اخذ نماید، ضمناً دانشجو بابت ارائه این درس شهریه پرداخت نمی کند.

2- دانشجویان قبل از معرفی به مراکز صنعتی و اقتصادی می بایست در جلسه مصاحبه با مدیر گروه و کارفرما مربوطه شرکت نمایند تا در مورد شرایط کاری آگاهی کامل یابند.

3- این دوره مشابه دوره کارآموزی بوده و کارفرمایان وظیفه ای در مورد پرداخت حقوق و مزایا و بیمه برای دانشجویان شرکت کننده در طرح ندارند ، اما دانشجویان می توانند در این فرصت ایجاد شده با ارائه قابلیت ها و توان خود در محیط کاری و ایجاد رضایت در کارفرمایان شرایط را برای استخدام خود در صورت موافقت کارفرما در دوران بعد از تحصیل فراهم کند.

4- زمان های کاری در طرح پویش: دانشجویان در زمان های غیر کلاس می توانند در محیط کاری معرفی شده فعالیت نمایند.

5- در طول ترم تحصیلی در چندین مرتبه توسط واحد نحوه کار دانشجویان در محیط کاری رصد می شود تا اطمینان لازم صورت گیرد ، که دانشجو از این فرصت ایجاد شده به نحوه مناسب استفاده نماید.

مراحل و فرایند شرکت دانشجویان در طرح پویش:

1- انتخاب واحد دانشجویان در سیستم آموزشی و اخذ درس طرح پویش

2- تکمیل فرم درخواست طرح پویش و ارائه به حوزه پژوهشی واحد

3- انجام جلسه مصاحبه با دانشجو توسط گروه آموزشی

4- معرفی دانشجو به عنوان متقاضی طرح پویش به بنگاه های اقتصادی و یا صنعتی برای انجام طرح

5- ارائه گزارش پایان دوره توسط دانشجو و ثبت اتمام دوره در سیستم آموزشی

* دانشجویان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به حوزه پژوهش واحد مراجعه کنند و یا با شماره های زیر تماس حاصل نمایند :

07144451936 داخلی 238و 218